24. mar, 2018

Putins Krig

Dette er mitt svartil Fedrelansvennens Leder mandag 19. mars 2018

PUTINS KRIG

 

Viser til leder i Fedrelandsvennen (FVN) mandag 19. mars under overskriften «Putins Krig».

 

Jeg leser FVN hver dag og setter stor pris på lokal informasjon og debatter basert på FVNs egen journalistikk.

 

Når det gjelder utenrikspolitikk og bruken av klipp og lim fra «Main Stream Media», også kaldt MSM, har jeg store problemer med. Her blir den ene påstanden etter den andre kastet ut uten motforestillinger. Vi har vært gjennom en stor debatt i Stortinget med Sylvi Listhaugs demagogiske innlegg på FaceBook (FB) som medførte at hun ble tvunget til å gå av. I hovedsak på grunn av at hennes innlegg ble tatt til inntekt og legitimering av ytre høyres hatretorikk mot Arbeiderpartiet. Konsekvensen av lignende hatretorikk så vi 22. juli 2011 da den norske terroristen Anders Behring Breivik utførte det værste massemord i Norge etter Krigen.

 

At vi er inne i en istid mot vårt naboland Russland, er jeg ikke i tvil om, men skal dette ansvaret bare skal legges på Russland, dets innbyggere og deres leder, kjøper jeg ikke uten motforestillinger. Grunnen til at jeg engasjerer meg at jeg har russisk familie i Norge. De kan fortelle at det stadig kommer negative bemerkninger om deres opprinnelse. Bedre blir det ikke at en «demokratisk» avis for FVN slenger ut en rekke stigmatiske beskyldinger om «en rekke uakseptable og oppsiktsvekkende brudd på internasjonal lov», som Russland må bære ansvaret for.

 

Påstand 1. Ukraina.

Det kan ikke ha gått FVN forbi at det ble gjennomført et kupp i Ukraina og den lovlig valgte presidenten måtte flykte til Russland. Den Russisk språklige delen av Ukraina, som utgjør 30% prosent av befolkningen, hovedsakelig i øst, Donbass, Luhansk og Krim, følte seg truet av den overveldende russiskfiendtlige retorikken fra den nye kuppinsatte styret. Krim ble tilbakeført til Russland etter en overveldende valgseier og russiske styrker kunne sikre tryggheten for innbyggerne der. At de russiskspråklige ukrainere var berettiget engstelige for sin sikkerhet, viste mordet på 65 fagforeningsaktivister i Odessa. I Donbass og Luhansk har hittil over 4000 mennesker blitt drept under konflikten. Krim 0 drepte. Forøvrig stemte 92% av innbyggerne på Putin som president i Russland ved årets valg på Krim. Dette velger vest å se bort i fra da de ikke aksepterer Russlands annektering av Krim. Greit nok, men hva med Kosovo?

 

Påstand 2. Aggressiv militærmakt

Russland har militære styrker i deler av Georgia!

Ja, Russland har «fredsbevarende» soldater i utbryter republikkene Abkhazia and Sør Ossetia under fredsbevarende mandat fra FN og Organisasjonen for Sikkerhet og samarbeid i Europa (OSCE). Det var disse Russiske styrkene Georgias presidenten Mikheil Saakashvili angrep i 2008 og det Russiske motangrepet ble lenge karakteriser av USA/NATO som et uprovosert angrep fra Russlands side. Det er nå fastslått, utenfor enhver tvil, at angrepet ble igangsatt av Mikheil Saakashvili. Senere har Mikheil Saakashvili måtte rømme Georgia hvor han er tiltalt for maktmisbruk. Etter en gjesteopptreden i Ukraina, hvor han også har blitt utvist, er det nå stille rundt han.

 

Påstand 3.

Russland står bak voldsomme angrep på sivile i Syria og støtter et regime som gjentatte ganger har brukt kjemiske stridsmidler. En gjør FVN oppmerksom på at Russland er invitert av den selvstendige nasjonen Syria til hjelper dens lovlige regjering mot terrorister som har okkupert landet. Nå slipper ikke Russland, og for den sakens skyld «demokratiske bomber» som f.eks. USA og koalisasjonsstyrken teppebombet Mosul og Rakka med. Både Rakka og Mosul er regnet som massive kirkegårder der over 9000 sivile kan være begravd under ruinene. Men dette var selvfølgelig «demokratiske» bomber som sørger for en human avlivning og som det ikke må skrives om. Heller ikke rakettangrepet mot Damaskus på søndag som drepte over 35 og såret mange alvorlig. Rakettene ble avfyrt fra Østre Ghoutha av terroristene der. Hittil har jeg ikke sett dette angrepet rapportert i norske medier. Heller ikke terroristenes gassfabrikker som er dokumentert av Syriske massemedier i frigjorte deler av Østre Ghouta.

 

Nå er jeg imot all krigføring og vilkårlige drap på sivile. Spesielt er jeg mot de «demokratiske» krigene og myrderiene som Norges viktigste allierte, USA, har gjennomført. At Russland ikke stoler på USA og NATO er ikke vanskelig å forstå.

 

Vietnam

De som vil, har sikkert hørt om det påståtte angrepet fra Nordvietnamesisk på et Amerikansk krigsfartøy i Tonkin bukta. Det påståtte angrepet var grunnlaget for USAs krig mot Nordvietnam og millioner av drepte. I en dokumentar i 2003 (The Fog of War) innrømmet den tidligere utenriksminister Robert S. McNamara at det påståtte angrepet den 4. august 1995 i Tonkinbukta aldri fant sted. Krig på falske premisser og som sagt millioner av drepte.

 

Irak 1

Som sagt husker vi alle den gråtende Kuwaitiske sykepleieren som fortalte at nyfødte barn ble tatt ut av kuvøser, slengt på gulvet for å dø.

Sannheten var at den kvinnelige sykepleieren var en Kuwaitisk prinsesse, som neppe har satt sine ben i et sykehus, fikk hjelp av et Public Relation selskap fikk USA til å angripe Irak. Propagandaen virket.

 

Irak 2

Husker vi Colin Powell demonstrasjon av glasset med Antrax og bilder av lastebiler med påståtte gassfabrikker i FNs sikkerhetsråd. Angrepet på Irak fra USA, England og bl. annet Danmark kjenner vi alle til. Masseødeleggelsesvåpen ble aldri funnet til tross av tortur og water boarding. Hundretusenvis av drepte og millioner av flyktninger.

 

Libya.

FN aksjon utført av NATO med Norge i spissen, for opprettelse av «no fly zone», bomber Libya tilbake til steinalderen, sørger for at Libyas leder Muammar Gaddafi blir drept og vi får hundretusenvis av flyktninger til Europa.

 

Bruk av kjemiske våpen

Her beskyldes Syrias regjering og Russland for bruk av kjemiske våpen uten et eneste fnugg av bevis. Det er her nærliggende å tro at det på nytt er et storstilt propagandautspill fra vest. Hvorfor i all verden skulle Assad bruke kjemiske våpen mot sivile i en krig de vinner på slagmarken?. Spesielt suspekt blir utspillene når vi vet at USA/NATO har satt en rød strek for bruk av slike våpen, og at terroristene som har tilgang på slike våpen, ville bruke disse for å få USA/NATO til å bombe den Syriske regjeringshæren og Assad. Hadde ikke Russland grepet inn i konflikten, ville Syria i dag være en «failed state» på linje med Libya, Irak og Afganistan.

 

Beskyldningene mot Russland om bruk av nervegiften Novichok i et forsøk på å drepe den Russiske dobbeltagenten Sergei Skripal og hans datter Yulia søndag 4. mars i år, mangler sidestykke. Den britiske statsministeren hevder uten tvil, at det er mest sannsynlig, at Russlands president Putin står bak mordforsøket. Motivet for det påståtte mordforsøket har de større problem med å fremskaffe. Britisk politi kan ikke peke på noen sammenheng annet enn at giften Novichok var utviklet i Sovjetunionen en gang på 1980 tallet.

Er det ikke mer som skal til før propagandamaskineriet kjører ut med full rulle og demagoniseringen ingen ende får. Kravet om at Russland må bevise sin uskyld mangler her noe. Noe som er normal rettspraksis. Den anklagede er uskyldig inntil det motsatte er bevist. Her er det ikke en gang indisier til stede.

Kort fortalt har USA gjennomført over 70 kriger siden den andre verdenskrig. I tillegg kommer støtte til militærkupp, påvirkning av valg. Blant annet ble president Jeltsin gjenvalgt i Russland etter massiv støtte fra USA. Jeltsin var garantisten for en ukontrollert liberal røverkapitalisme som tappet Russland for kapital og ressurser og medførte 10 år med stor fattigdom, sult og sykdom for millioner av Russere. Dette husker de fleste Russere og vil ikke oppleve dette marerittet igjen. Derfor står president Putin som en sikker og trygg leder for Russere flest. Det viser det siste valget der nesten 80% stemte på han. Å angripe Putin er det samme som å angripe den vanlige russer. Ikke godt for et fremtidig, godt naboskap mellom frie nasjoner. Er det en krig med Russland vi vil ha?